Руските военни обстрелваха в петък Купянск район, Харковска област, убивайки двама

...
Руските военни обстрелваха в петък Купянск район, Харковска област, убивайки двама
Коментари Харесай

Загинали при обстрел в Харковска област, Вагнер се изтегли от Бахмут

Руските военни обстрелваха в петък Купянск регион, Харковска област, убивайки двама души.
Прочетете още
" По данни на следствието към 18:45 ч. на 2 юни съветските военни са обстрелвали село Кившаривка, Купянска област. По предварителна информация е употребена артилерия. Загинали са мъж и жена. Трима цивилни поданици и 3-годишно момче са потърпевши ", написаха в Telegram от Генералната прокуратура, представени от " Укринформ ".

В 19:10 часа съветските сили са обстрелвали предното село Дворична в Купянска област. Пострадали са 63-годишна жена и 70-годишен мъж.

Междувременно Пригожин сподели, че почти 99% от частите му са напуснали Бахмут и всички позиции са трансферирани на Министерството на отбраната. Той акцентира, че не е имало провокации от Въоръжените сили на Украйна, само че " изненади чакат от другата страна ".

Малко преди тръгването засякохме подозрителна активност по маршрута ни. Като част от разкриването на тази подозрителна активност, ние се обадихме на правоприлагащите органи и започнахме да проверяваме нашите изходни направления по пътищата. Открихме към дузина места, където са сложени разнообразни взривни устройства, вариращи от стотици противотанкови мини до тонове пластиди. Всичко това беше под надзор. Водят се огледи и огледи. Тези, които сложиха тези обвинявания, бяха представители на съветското министерство на защитата ", сподели Пригожин.

Пригожин твърди, че взривни устройства са сложени по разпореждане от горната страна.

Тези заряди не трябваше да се подреждат, с цел да овладеят врага, защото той се намира в тилова зона. Следователно може да се допусна, че те са желали да посрещнат настъпващите елементи на ЧВК " Вагнер " с тези заряди, макар че ние не вървим в колони ", сподели Пригожин.

Според него всички подразделения на ЧВК " Вагнер "  са живи и здрави, няма потърпевши.

" Предполагаме, че това е опит за обществено бичуване ", уверен е Пригожин.

Припомняме, че ден по-рано той съобщи, че неговата група " Вагнер " ще продължи да се бие в Украйна, в случай че хората му получат обособен сектор от фронта, без да се постанова да зависят от " клоуни ", които командват елементи от съветските въоръжени сили.

Празнувайки 62-ия си рожден ден в четвъртък на подготвителен лагер, Пригожин също удостовери, че хората му най-сетне ще изоставен източноукраинския град Бахмут на 5 юни, откакто го предадат на съветската войска. Наемниците на Вагнер превзеха разрушения град в края на май след месеци на жестока война.

" Ако цялата верига (на командване) е 100% провалена и ще бъде ръководена единствено от клоуни, които трансформират хората в месо, тогава ние няма да участваме в нея ", сподели Пригожин, прочут с откровените си, постоянно изпълнени с хули, мнения на тематика провеждането на войната.

" Красиво, нали? " сподели той на съветски кореспонденти с усмивка, взирайки се в нощното небе, осветено от гърмежи и червени сигнални ракети против залпове от автоматизирана пукотевица на неговите наемници.

След това той се зае с в детайли изложение на протезите за крайници, които неговите ранени хора са получили, в това число тези, които са траяли да се бият.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР